Söndag 20 januari 2019
Vi finns här: www.nak.se

Mötes-program

NAK anordnar både möten, resor, visningar och observationsträffar. De senare utgår oftast från DeGeergymnasiet, varefter vi samåker ut till en lämplig observationsplats med bilar. Ibland brukar vi vara ute vid en mörk plats vid Herrebro, några kilometer sydväst om Norrköping där himlen är mörkare än inne i staden.

Alla är välkomna att medverka på dessa möten. Om du inte redan är medlem så får du gärna komma och se hur vi har det. Förhoppningsvis kan vi därefter räkna även dig till skaran av astronomiintresserade medlemmar.

Samlingsplats vid mötena är som alltid vid De Geergymnasiets skolgård (Nygatan, mitt emot Dalsgatan). Parkeringsförbud råder tyvärr på skolgården. Vid observationer brukar vi samåka i bil ut till en lämplig observationsplats.

Möten

Torsdag, 17 januari, Kl 19:00 - Vad astronomiåret 2019 har att erbjuda

Observationstips för det kommande året och en hel del annat presenteras på detta möte, som anordnas tillsammans med Östergötlands Astronomiska Sällskap (ÖAS).
Plats: Värmestugan vid Landeryds observatorium, Linköping. Observatoriet är beläget vid Landeryds golfbana utanför Linköping. Man kan köra genom golfbanan om man är försiktig. Karta.

Skriv en kommentar

Torsdag, 31 januari, Kl 18:00 - Observationsträff

I dessa tider med moln får man hoppas på åtminstone någon glimt av Vinterns stjärnhimmel, med bland annat stjärnbilderna Orion, Stora Hunden, Oxen, Tvillingarna och Kusken. Det finns lite annat att titta på också. Någonstans i söder glimmar rödaktiga Mars. Den har sett sina bästa dagar så att säga och är både svag och liten just nu. Den är granne med planeten Uranus på stjärnhimlen. Fortfarande nära oss kan man hitta kometen 46P/Wirtanen som nu befinner sig vid Stora Björnens framtassar. En annan gäst i vår närhet är en liten asteroid som heter Eros.
Obs-plats: Vi träffas intill parkeringen vid De Geergymnasiet nära Halvars glass för vidare bilfärd ut till en plats vi bestämmer. Inställes vid mulet väder och besked ges på hemsidan.
Karta finns här
Inställes vid mulet väder och besked ges här på hemsidan.

Skriv en kommentar

Tisdag, 19 februari, Kl 19:00 - Observationsträff på Landeryds observatorium

Möte med föredrag på Landeryds observatorium i Linköping. Anders Wettergren håller föredrag om en sjärnbild och det blir förstås observationer efter det om vädret tillåter. Observatoriet ligger på området för Landeryds golfklubb. Man kan köra genom golfbanan om man är försiktig. Karta.

Skriv en kommentar