Tisdag 25 februari 2020
Vi finns här: www.nak.se

Mötes-program

NAK anordnar både möten, resor, visningar och observationsträffar. De senare utgår oftast från DeGeergymnasiet, varefter vi samåker ut till en lämplig observationsplats med bilar. Ibland brukar vi vara ute vid en mörk plats vid Herrebro, några kilometer sydväst om Norrköping där himlen är mörkare än inne i staden.

Alla är välkomna att medverka på dessa möten. Om du inte redan är medlem så får du gärna komma och se hur vi har det. Förhoppningsvis kan vi därefter räkna även dig till skaran av astronomiintresserade medlemmar.

Samlingsplats vid mötena är som alltid vid De Geergymnasiets skolgård (Nygatan, mitt emot Dalsgatan). Parkeringsförbud råder tyvärr på skolgården. Vid observationer brukar vi samåka i bil ut till en lämplig observationsplats.

Möten

Fredag, 24 januari, Kl 18:00 - Observationstillfälle

Vinterstjärnbilderna är aktuella med Orion och den numera ovanligt ljussvaga Betelgeuse. I väster finns den ljusstarka Venus, som är på väg ner. Neptunus finns alldeles i närheten. En mindre komet hittas nära zenit och den heter C/2017 W2 PanSTARRS). Den kommer att följa oss närmaste månaderna. Obs-plats: Vi träffas intill parkeringen vid De Geergymnasiet nära Halvars glass för vidare bilfärd ut till en plats vi bestämmer. Karta finns här
Inställes vid mulet väder och besked ges här på hemsidan.

* Ja, det blir av. Välkomna. /Anders

Skriv en kommentar

Tisdag, 25 februari, Kl 18:00 - Observationstillfälle

Vinterstjärnbilderna är aktuella med Orion och den numera ovanligt ljussvaga Betelgeuse. I väster finns den ljusstarka Venus, som är på väg ner. Neptunus finns alldeles i närheten. En mindre komet hittas nära zenit och den heter C/2017 W2 PanSTARRS. Den kommer att följa oss närmaste månaderna.
Obs-plats: Vi träffas intill parkeringen vid De Geergymnasiet nära Halvars glass för vidare bilfärd ut till en plats vi bestämmer. Karta finns här
Inställes vid mulet väder och besked ges på hemsidan.

* Är det bara att komma eller vad ska man ha med sig ? /Gustaf

* Det är bara att dyka upp men det kräver förstås att det blir väder.
Tyvärr så kan det inte bli något denna gång pga regn och snö. Så tyvärr inställt. /Anders W

Skriv en kommentar