Fredag 24 maj 2019
Vi finns här: www.nak.se

Forumtråd:

"Upprop för Slottskogsobservatoriet"

 

Upprop för Slottskogsobservatoriet Sven Mårdh, 2017-08-06

Hej,

Vi amatörastronomer i Göteborg behöver din hjälp.

Politikerna vill lägga ner Slottsskogsobservatoriet, och vi håller på med en namninsamling för att rädda detta publika observatorium för allmänheten.

Se nedan beskrivning av ämnet och hur ni kan hjälpa oss att behålla detta astronomiska observatorium.

Om ni kommer till Göteborg så är ni förstås välkomna att besöka oss!




Med astronomiska hälsningar,
Jan Persson
Kassör, Slottsskogsobservatoriets Vänner (SV)



P.S. Sprid gärna denna information till vänner och bekanta, så vi kan visa politikerna i Göteborg att det finns många som är intresserade av astronomi.



----------------------------------------------------------------

Hej allihopa!

Min semester närmar sig sitt slut och nästa vecka återgår jag i tjänst. Lagom till detta har jag för omväxlings skull nåtts av positiva nyheter i det att en man vid namn Erik Berglund tog ett fantastiskt initiativ och skickade in ett förslag rörande observatoriets fortlevnad till det så kallade Göteborgsförslaget.

Jag försökte med samma sak för några månader sedan men då godkändes inte förslaget då observatoriet ansågs vara en fråga för regionen, men sedan Conny Brännberg gått ut med att VGR inte är vår huvudman så har saker och ting tydligen förändrats.

Nu vill jag att alla ni lägger en röst på förslaget och sprid gärna vidare till familj, vänner och bekanta för får vi in minst 200 namn kommer politikerna att ta upp ämnet till diskussion och ju fler som skriver under, desto mer understryks vikten av observatoriets existens. Jag och Henrik har redan röstas och det ligger uppe ett inlägg om det hela i vår facebook-grupp. På måndag åker det även upp på vår hemsida.

Här är länken: https://goteborg.se/wps/portal/start/kommun-o-politik/sa-kan-du-paverka/goteborgsforslaget/goteborgsforslaget/aktuella/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8ziAwxdHA1NTAy9LQI8XQwcjT0CQy2DjIzcDUz0C7IdFQHqzZwu/?DFR=%7B%22ItemId%22%3A544%7D

Ha det gott!


/Katja Lindblom
Förståndare, Slottsskogsobservatoriet Göteborg

Besvara tråden |  Visa alla trådar | Skriv nytt meddelande